1125_musclepharm-tekuci-l-carnitin-450ml-slika-27133612

Musclepharm l-carnitine, 450ml

180.00 Kn

Opis

MusclePharm L-Carnitine vam nudi odlično balansiranu formulu kojom ustvari možete pretvoriti suvišne masti u energiju!
Promovira energiju za dobivanje mišićne mase i gubitak kilograma time što koristi mast kao gorivo!

L-karnitin je derivat tj. proizvod koji nastaje iz aminokiselina lizina i metionina. Naziv je dobio zahvaljujući činjenici da je prvi put (1905.) otkriven u mesu. Činilo se da djeluje kao vitamin u tijelu kukca brašnara pa je dobio naziv i vitamin B T. Kada se okrilo da ga ima i u ljudskom organizmu taj je naziv odbačen.

U normalnim uvjetima ljudski organizam proizvodi dovoljne količine L-karnitina, ali u nekim uvjetima tijelo ga ne može proizvesti dovoljno pa ga treba unositi izvana.

L-karnitin se proizvodi u jetri i bubrezima pa se transportira u tkiva koja koriste masne kiseline kao izvor energije, a to su prvenstveno srčani mišić i skeletni mišići (mišići sustava za kretanje). Za proizvodnju L-karnitina, osim aminokiselina lizina i metionina, potrebni su i vitamin C, vitamin B6, niacin i željezo. Ukoliko manjaka jedan od ovih sastojaka razina L-karnitina može biti niska.

U tim tkivima L-karnitin “prati” masne kiseline (mast) u mitohondrije stanica (dijelovi stanica gdje se proizvodi energija potrebna za život i funkciju stanice) gdje one bivaju iskorištene kao energija za pokretanje i rad mišića.

Uvođenje masnih kiselina u mitohondrije ne ovisi isključivo o L-karnitinu. U samom transportu sudjeluju 4 enzima koji se nalaze na membranama mitohondrija pa unos masnih kiselina ovisi i o njima.

Što se događa kada nema dovoljno L-karnitina ?

U stanjima kada nema dovoljno L-karnitina dolazi do smanjene proizvodnje energije u stanicama, posebno onima koje koriste masti. Dolazi do slabosti mišića i općenitog osjećaja slabosti.

Kategorija:

Dodatne informacije

Okusi

Citrus

Recenzije

Još nema recenzija.

Leave Comment

Budite prvi koji će recenzirati proizvod “Musclepharm l-carnitine, 450ml”

clear formSubmit