MOJA PRIČA

Zovem se Jure Kovačić i dolazim iz Splita gdje sam i rođen. Bodybuilding sam zavolio još kao klinac, tako da sam se počeo baviti ovim sportom već sa 14 godina. To je bio sam početak. Počeo sam na nagovor prijatelja iz škole koji mi je savjetovao da krenem malo s njim u teretanu jer sam tada bio dosta mršav. Poslušao sam ga i išli smo 6 dana u tjednu na trening po nekom split-sistemu a nedjelja je bila dan za odmor. Radili smo sve mišićne partije dva puta tjedno što je i u kratkom periodu polučilo i zadovoljavajuće rezultate.

Iz godine u godinu napredak nije izostajao. Počeo sam se dobro razvijati i popunjavati pa sam se nakon nekoliko godina napornog režima treninga i prehrane odlučio i za natjecateljski bodybuilding. Nastupio sam na svom prvom bodybuilding natjecanju na Prvenstvu Hrvatske gdje sam zauzeo 4 mjesto. I evo do dan danas nisam prestao sa natjecanjima kako na europskim tako i na Svjetskim prvenstvima što me jako veseli i motivira za dalje!

O BODYBUILDINGU

Prije svega ovo je vrlo specifičan i ekstreman sport koji traži ogromna odricanja, uporan rad i strogu disciplinu te ulaganja. Sigurno nije za svakoga. Malo tko je spreman ići u toliku krajnost i takav režim života, ja tako živim već punih 25 godina i uživam u tome. Radim i živim ono što volim i radim to iz srca. To me ispunjava i jača, kako fizički tako i psihički. Ne vidim se u drugačijem izdanju. Kao što poslovica kaže: „Radi ono što voliš, a ne što ti se nameće.“ Za ovaj sport je takav pristup najvažniji ako želis postići sportske ciljeve i zaista uspjeti.

Natjecao sam se i u powerliftingu gdje sam u kategoriji od 90 kilograma imao slijedeće liftove: bench press 160 kg, čučanj 250 kg, i mrtvo dizanje 260 kg. Svidio mi se i powerlifting kao sport. Nužan je za razvoj temeljne snage koja je bitna za razvitak i punoću skeletnog mišića te daljni napredak, tako da u svoje treninge redovito ubacujem bazične vježbe koje mi omogućavaju gustoću i punoću mišićnog tkiva.

Jedem 5 puta dnevno, pazim na kvalitetu namirnica što je jako važno, moj klasični meni se sastoji od posnog mesa, ribe, jaja, riže te dosta vlakana.

Od suplemenata tu su svi nužni makro i mikro nutrijenti bitni za razvoj i oporavak od treninga (whey protein, amino kiseline, multi vitamini i minerali, kreatin, tribulus i nešto omege 3)

Pozdravljam Vas i sve fanove ovog sporta i naravno svoju obitelj. Veliki sportski pozdrav iz Splita 👍💪

GALERIJA SLIKA

Nastupao sam u mnogim federacijama kao što su: NABBA, WFF, IBFF, IFBB , NPC itd. Posebno bi izdvojio ovo posljednje natjecanje: „Npc World Wide IFBB Pro League“ koje se održalo 2019. godine u Zurichu, Švicarska. Zaista je bilo vrhunski organizirano od same bine, rasvjete pa sve do bogatih sponzora itd.. Tu sam ostvario odličan plasman u „top 3“ natjecatelja u kategoriji „bodybuilding do 90kg“. Ostvarenim rezultatom sam iznimno zadovoljan i motiviran za nadolazeća natjecanja.

RECENZIJE KLIJENATA

David Pavlović Klijent

Jure je istinski profesionalac u svome poslu. Treninzima pristupa stručno i personalizirano, a prema potrebama svakog klijenta. Jure je i izvrstan motivator i komunikator, tako da sa svakim treningom pomiče granice onog smo nekada postizali, odnosno što ćemo tek postići. Preporučio bih Juru svima koji žele trenirati uz profesionalnog trenera, a s kojim je uspjeh zagarantiran.

Jelena Javorić Klijent

Jure prilagođava treninge prema idividualnim mogućnostima i željama klijenata, naravno poštujući potencijalne fizikalne blokade. Treninzi su zabavni, raznovrsni, originalni i iz tog razloga motivirajući. Nije se uvijek lako natjerati trenirati i s vremenom nam svima dosada prevlada, uvijek nam treba "nešto novo" ili nađemo izgovor. Jure se tome zna prilagoditi i motivirati vas.

Frane Jurić Klijent

Juru mi je preporučio prijatelj s riječima: ako želiš rezultat, javi se njemu. I nije mogao biti više u pravu. Nikola je izuzetno profesionalna, strpljiva osoba koja svakom klijentu pristupa individualno i s razumijevanjem.

Paula Jeličić Yoga Trainer

Iako nikada prije nisam trenirao Jure je uvijek sve super pojašnjavao i maksimalno se posvetio meni kao klijentu. Imala sam urođene probleme s kukom, a Jure je odlično prilagodio trening mom zdravstvenom stanju. Ugodna atmosfera rada i uvijek spreman za dogovor s obzirom na moj kaotičan raspored tokom tjedna. Hvala Jure 🙂

    PODRUČJE RADA