Moj put do top forme u 2 mjeseca

Kroz ovaj članak i prigodne fotografije, pokušati ću vam prezentirati moj proces stjecanja forme. Prvenstveno moram naglasiti kako ova moja vlastita transformacija može biti inspiracija i vama ali vjerojatno ne onakva da se sa njom poistovjećujete. Iza mene je preko 25 godina „staža u teretani“ i preko 50 ovako (i slično) napravljenih formi. Generalna znanja o fitnessu i bodybuildingu, suplementaciji ali i stalno usavršavanje znanja i tehnika su mi omogućila da mogu ostvariti dobre rezultate u relativno kratkom periodu. Ne smijem ni zaboraviti naglasiti važnost mišićne memorije, o kojoj ću vjerojatno pisati u jednom od nadolazećih članaka na ovoj stranici.

Sa intenzivnijim treninzima i sređenijom prehranom sa započeo 1.6.2023. Stanje forme možete vidjeti na gornjoj fotografiji koja je nastala upravo 1. lipnja.

Ukratko, raspored treninga je bio takav da sam vrlo intenzivno trenirao 2 tjedna, 5 dana u tjednu a nakon čega bi slijedio jedan čitavi tjedan laganog treninga i tempa. Na taj način sam želio ostvariti superkompenzaciju kako bi se tijelo kvalitetno oporavljalo i napredovalo.

Što se tiče prehrane, bitno je naglasiti kako sam proteine držao na vrlo visokim unosima a unos ugljikohidrata na nekih 400g, masti do max 100g. Prehranu sam prilagođavao kroz tjedne, shodno tome kako sam se osjećao i kako sam primjećivao promjene na tijelu.

Uz prehranu svakako uključujem i suplementaciju bez koje bi mi bilo znatno teže ostvariti formu. I bez koje bi bilo nemoguće upuštati se u bilo kakve profesionalne načine treninga.

Moji favoriti bez kojih „ne ide“ su: THE Whey Isolate, THE Creatine. Od vitamina i minerala sam koristio: THE Vitamin Strong (multivitamin i multimineral), THE Vitamin C, THE ZMA, X3M Omega (riblje ulje). Te odličan sagorijevač masti X3M ShredXX. Za još bolji oporavak od treninga dodao sam: X3M Glm + BCAA (kombinacija glutamina i bcaa aminokiselina u jednom proizvodu). Svi proizvodi su od branda “THE Nutrition” koji koristim nekoliko godina.

Sa brušenjem forme nastavljam dalje i pripremam nekoliko iznenađenja. Za slaganje programa treninga i suplementacije javi mi se na moj E-mail: fitness.trener.split@gmail.com

Lets Rock!

Jure Kovačić

kolovoz 2023
P U S Č P S N
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorije

Kategorije

Nedavne objave